100 Kays Ajans Kays Ajans

Analytics

Dönüşüm Oranı Optimizasyonu

  •  Dönüşüm Metrikleri Oluşturma | Optimize Edilecek Alanların Belirlenmesi
Dönüşüm Oranı Optimizasyonu

 
Conversion Rate Optimization (CRO) Nedir?

Dönüşüm oranı optimizasyonu (CRO), bir web sitesinden veya mobil uygulamadan dönüşüm yüzdesini artırma işlemidir. CRO tipik olarak sitenizdeki veya uygulamanızdaki geliştirilebilecek öğeler için fikir üretmeyi ve sonra bu hipotezleri A / B testi ve çok değişkenli testler yoluyla doğrulamayı içerir.

 
Dönüşüm Oranı Optimizasyonu (CRO) Neden Önemli?

Dönüşüm oranı optimizasyonu önemlidir, çünkü sahip olduğunuz ziyaretçilerden ve kullanıcılardan daha fazla değer alarak müşteri edinme maliyetlerinizi düşürmenize olanak tanır. Dönüşüm oranınızı optimize ederek, ziyaretçi başına geliri artırabilir , daha fazla müşteri kazanabilir ve işinizi büyütebilirsiniz.

Örneğin, bir açılış sayfasının dönüşüm oranı % 10’dur ve ayda 2000 ziyaretçi alıyorsa, sayfa ayda 200 dönüşüm oluşturur. Sayfadaki farklı öğeleri optimize ederek dönüşüm oranı % 15’e yükseltilebilirse, üretilen dönüşümlerin sayısı ayda % 50 ila 300 arasında artar.

Dönüşümleri artırma konusunda her zaman iyileştirme için gerek duyulacak adımlar vardır ve en iyi şirketler, kullanıcıları için daha iyi bir deneyim oluşturmak ve dönüşümleri artırmak için sitelerini ve uygulamalarını sürekli olarak yineler ve geliştirir.

 

Dönüşüm Metrikleri Oluşturma

Dönüşüm oranı optimizasyonu, önce herhangi bir web sayfası veya uygulama ekranı için dönüşüm hedeflerinin ne olduğunu belirleyerek başlar. Web sitenizin veya mobil uygulamanızın başarı ölçütleri, bulunduğunuz iş türüne ve hedeflerinizin ne olduğuna bağlı olacaktır.

Örneğin, ürünleri çevrimiçi olarak satıyorsanız, sizin için dönüşüm satın alımlar veya alışveriş sepetlerine bir ürün ekleyen ziyaretçiler olabilir. İşletmelere ürün veya hizmet satıyorsanız, web sitenizin topladığı müşteri adaylarının form sayısını veya sayfa indirme sayısını ölçüyor olabilirsiniz.

Endüstri türüne göre düzenlenen bazı ortak dönüşüm hedefleri:

 

Medya sayfa görünümleri, reklam görünümleri, bülten abonelikleri, önerilen içerik etkileşimi

E-ticaret ürün satışları, alışveriş sepetine ekleme, alışveriş sepeti tamamlama oranı, e-posta bültenine kaydolma

Seyahat rezervasyon dönüşümleri, yardımcı satın almalar, sosyal paylaşımlar

B2B müşteri adayları formu, sonlandırılan fırsatlar

Hedef kitlenizle dijital etkileşimleriniz için dönüşüm ölçümleri oluşturduktan sonra, dönüşüm oranı optimizasyonuyla dijital müşteri deneyimlerinizi iyileştirmeye çalışabilirsiniz.

 

Optimize Edilecek Alanların Belirlenmesi

Dönüşüm metrikleriniz tanımlandıktan sonra, dönüşüm oranı optimizasyon sürecindeki bir sonraki adım, dönüşüm hunisinin hangi bölümünü optimize etmek istediğinizi belirlemektir.

Genellikle, dönüşüm huninizin en yüksek miktarda trafik alan veya en fazla sayıda dönüşüm üreten bölümünü düzenlemeye başlamak isteyeceksiniz. Bu sayfalara odaklanarak, değişikliklerin sonuçlarını daha hızlı görebilecek ve işiniz üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olacaksınız.

Başlamak için diğer potansiyel yerler, en değerli sayfalarınızı veya sitenizin geri kalanıyla karşılaştırıldığında düşük performans gösteren sayfaları işaret eder. Yine, bu alanların iyileştirilmesi dönüşüm hedefleriniz üzerinde en büyük etkiye neden olabilir.

Örneğin, bir giyim perakendecisi, şapka sayfalarının çok fazla trafik aldığını ancak sitenin geri kalanından çok daha düşük bir dönüşüm oranına sahip olduğunu söyleyebilir. Bu sayfanın dönüşüm oranını artırarak, perakendeci, CRO çabaları için satışlarda büyük bir iyileşme gözlemleyebilir.

Web & Mobil Analiz
Sürükle Görüntüle Kapat Oynat