100 Kays Ajans Kays Ajans

Analytics

Google İçerik Denetimi

  • İçerik Detayları Denetimi | İçerik Verileri Denetimi | Metrikler
Google İçerik Denetimi

İçerik Denetimi Nedir ?

Google içerik denetimi nedir sorusuna sitenizde yer alan içeriklerin analizinin yapılması, güncel tutulması, silinmesi, yönlendirilmesi, birleştirilmesi gibi işlemleri içermektedir cevabını verebiliriz. Düşük kaliteli sayfalardan kurtularak sağlıklı sitelere sahip olmak için danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Sitelerinizin olumsuz havasından kurtulmak, yepyeni bir imaj kazanması için yapacağınız işlemler sitenizin trafiğinin artırılmasını sağlayacaktır.Ziyaretçilere net bilgi veren, kafasını karıştırmayan, iyi deneyim sunan, Google’u memnun eden yapıda siteler için içerik denetimlerinin yapılması gerekmektedir. Sitenizde yer alan çok kelimeli ama trafik çekmeyen yazılardan kurtulmanız gerekmektedir. Sitelerinizde yer alan düşük kaliteli, kısa sayfaların hepsinin siteden silinmesi gerekmektedir. Ziyaretçilerin gelmediği, etkileşimi düşük, değer katmayan içerikler site sağlığınızı da sıkıntıya sokmaktadır. Danışmanlık hizmetleri yapılması gereken işlemleri, nasıl trafik çekileceği gibi çeşitli bilgileri sunmaktadır.

 
İçerik Denetim Aşamaları Nedir ?

İçerik denetim süreçleri zaman alıcı olsa da sitenize değer verdiğinizin ispatıdır. İçerikleri sildiğinizde sitenizde yer alan organik trafik artışlarının yaşanmasına neden olunmamaktadır. Yapılacak şey Google’un sunduğu alandan yazılarınızı ön plana çıkarmak olacaktır. Google da yer alan tarama bütçesini dert etmeyerek sitenizin durumunu da gözden geçirmeniz gerekir. Sitenizde yüzlerce sayfa olmadığında tarama bütçesi için stres yapmanızı gerektiren durum da yoktur. Tarama bütçelerinden tasarruf etmek de sitelerinize değer katacaktır.

 

İçerik Denetimleri Nasıl Gerçekleşir ?

İçerik denetimini gerçekleştirme durumu sitenizin durumunu analiz ederek plan yapmanızı sağlamanıza yarayacaktır. İçerik denetimlerinde kontrol edilmesi gerekense sayfaların anlamlı trafik alıp almadığı durumudur. Bunun için Google Analytics hesabı olması gerekir. Bir yıllık sürede sitenizin durumunu gözden geçirmek ilk adım olacaktır. Sonrasındaysa sayfaların organik trafik değeri incelenmelidir.Google içerik denetim danışmanı ne iş yapar sorusuna içeriklerinizin denetimleri, analizi yapılarak gereksiz içeriklerden kurtulmanızı sağlayan programlardır cevabını verebiliriz.

- 1 yıl içinde sitenizin toplam görüntülenme sayınızın %4 oranını kapsayan içerikler iyi performans sağlayan içerikleri ifade eder.

- Site içeriklerinden sağlanan gelirlerin sayfa görüntülenme sayılarının %4 oranını kapsayan içeriklerin organik trafik miktarı %0,7 oranının üzerinde olduğunda içeriğin trafiği, performansı iyi anlamına gelmektedir.

- Bu tür bir sayfayla karşılaşılması durumunda sayfa o şekilde bırakılarak değişiklik yapılmamalıdır. Diğer olasılıklar içinse güncelleme, yönlendirme yapılması gerekir.

 

İçerik Danışmanlığının Avantajı

Doğru ve kaliteli içerikler üretilmesi son derece önemli olup anlamlı, sürdürülebilir, kullanıcıları kendine bağlayan yapıda olması da dikkat edilmesi gereken özellikleridir. Hangi tür içeriklerin hangi alanlarda yayınlanacağı, bu içeriklerin bütün şekilde internet sayfaları, sanal reklam kampanyaları, sosyal medya hesapları aracılığıyla oluşturulma şekli, müşterilerle buluşması gibi özelliklerinin planlaması da alanında uzman içerik danışmanlarınca yapılmalıdır.

Doğru içerikler doğru insanlarla, doğru zamanda buluşturulmalıdır. İçerik stratejileri içerik planlaması, planlanan içeriklerin üretilmesi ve kullanıcılarla buluşturulması, süreçlerin, içeriklerin yönetilmesi adımlarını kapsamaktadır. İçerik stratejisi planlarken doğru içeriklerin doğru zamanda birleştirilmesi gerekmektedir.

İçerik denetim danışmanlığının faydaları nelerdir sorusuna içerik stratejileri içeriklerin planlanması, üretilmesi, kullanıcılarla buluşturulması, içeriklerin yönetimi süreçlerini de kapsamaktadır cevabını verebiliriz. İnternet sitelerinize gelen trafikleri artıracak müşterilerinizle yakın ilişkiler kurmanızı sağlayan, bilinirliğinizi artıran, marka imajınızın oluşturulması, yönetilmesini, çeşitli platformlardan ulaşılmayan müşterilere ulaşmanızı sağlayansa sosyal medya araçlarıdır.

 

İçerik Denetiminin Amacı Nedir ?

İnternet siteleriniz için düzenli içerik denetimleri sağlayarak internet trafiğinizi faydalı bilgilerle doldurarak okuyucu deneyimlerini iyileştirmektedir. Web sitelerinizde uygulanmamış olabilecek yeni Seo kurallarının belirlenmesine yardımcı olmaktadır. Arama motorları, web siteniz iyi trafiğe sahip olduğunda ön sıralara çıkarmaktadır. Web sitenizde optimize edilmemiş alanlar varsa içerik denetimleriyle kolaylıkla bu alanları belirleyebilirsiniz.

Video, Tanıtım Filmi
Sürükle Görüntüle Kapat Oynat